Foto de Bock en het belang van vakkennis en service

 Samen met zijn broers Martien en Rob, het gezicht van de fotospecialist in het hart van Hoofddorp. Foto: Martien_de_Bock

“Bij ons loop je uitnodigend binnen voor een camera of een accessoire en wij verkopen onze artikelen met een plus. Wat dat is? Een luisterend oor en een unieke service. Wie bij ons de winkel uitgaat, moet dat doen met een goed gevoel. Daar gaan we voor.”

Cor de Bock, samen met zijn broers Martien en Rob het gezicht van de fotospecialist in het hart van Hoofddorp, vertelt dat hun familiebedrijf met gezond optimisme vooruit mag kijken. “We zijn de lockdown gelukkig zonder al te grote problemen doorgekomen. Nu kunnen we de draad weer oppakken en er voor onze klanten zijn, zoals we dat gewend waren. Wij hebben een veilige winkelomgeving kunnen creëren, iedereen kan hier met een gerust gevoel binnenlopen. In de afgelopen weken hebben we weliswaar kunnen zien dat er ook bij ons veel online kan, maar toch niet alles. Voor een goed advies is het toch echt belangrijk als je iemand persoonlijk te woord kunt staan.” Vooral dat laatste ziet hij als het grote extra van het bedrijf waarmee zijn vader in 1964 van start ging. “Vakkennis en een prima service heeft onze naam ook buiten de Ringvaart bekendheid gegeven. Wij zijn een van de 23 bedrijven die zijn aangesloten bij De Fotospecialisten, een landelijke organisatie van experts op het gebied van foto en video.”

[TOPACTIES] Als erkend fotospecialist kan Foto de Bock de klanten aantrekkelijke extra’s bieden. “Wie bij ons koopt ontvangt gratis onze Gold Member Card. Via die kaart krijg je gratis tips, altijd de meest recente info en een stempelkaart waarmee je bij ons in het eerste jaar maandelijks 20 foto’s gratis kunt laten afdrukken. Verder heb je recht op een gratis ‘apk’ keuring van je camera en liefst 5 jaar garantie op je aankoop. Daarnaast doe je maandelijks automatisch mee met een loterij met kans om je aankoopbedrag terug te winnen. En we hebben steeds wisselende topacties, met voordeel dat echt de moeite waard is.” Cor de Bock toont de Olympus Systeemcamera, OMD-EM10 Mark II, met een 14-42 mm R lens. “Een prachtig toestel. Vanaf 1 juli in de ‘topactie’ voor 399 euro, een voordeeltje van zo’n 200 euro. Altijd leuk, zo net voor de vakantie. Wacht niet te lang, want op=op.”

[PASFOTO] Voor een pasfoto gelden strikte voorschriften en Foto de Bock is uiteraard op de hoogte van alle ins en outs. “En omdat een goede pasfoto tegenwoordig niet leuk mag zijn, maken we ook nog een leuke foto. Die geven we er als cadeautje bij. En heb je een pasfoto nodig voor je rijbewijs, dan hebben we een extra service. Wij sturen de foto’s op naar de RDW. Zijn ze akkoord, dan krijg je een mail hoe je de aanvraag thuis kunt afronden en al na een paar dagen heb je bericht dat het nieuwe rijbewijs bij het gemeentehuis kan worden opgehaald.” 

[WORKSHOPS EN OUTDOOR] Nu het dagelijks leven zich aanpast aan het nieuwe normaal zijn Cor, Martien en Rob de Bock per 1 juni weer gestart met hun workshops. “Veel mensen weten gewoon te weinig over wat hun camera allemaal kan. Hoe je iets het best kunt fotograferen. En hoe en wanneer je je flits moet gebruiken. Tijdens onze workshops geven we tips en antwoord op alle vragen. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Via de website, of gewoon even binnenlopen. Locatie is de fotostudio in onze winkel, alleen ontvangen we nu geen 10, maar maximaal 6 deelnemers. Er zijn sessies op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen. Zodra de overheid het sein op groen zet, komen we ook terug met onze ‘experience dagen’. Vorig jaar hebben we zo’n event georganiseerd in samenwerking met Sony, Olympus en Nikon in het Historisch Museum.“

[OOK ONLINE] Klanten vinden Foto de Bock niet alleen als de fysieke winkel aan de Kruisweg, ook online is het bedrijf volop aanwezig: website, nieuwsbrieven, facebook en andere social media. Wie op zoek is naar info over foto en video kan De Bock niet missen!

Cor de Bock: “Mensen kunnen op Facebook lid worden van Fotogroep de Bock en daar hun foto’s delen, die ze graag aan anderen willen laten zien. Reclamevrij. We zijn er vorig jaar oktober mee begonnen en het heeft al de nodige onderlinge contacten opgeleverd. En nu we toch over online praten: mensen zijn op internet altijd op zoek naar goedkoper. Maar wie prijzen vergelijkt zal zien dat de onze, zeker als je de extra garantie, service en begeleiding meerekent, er positief uitspringen.

 

” Foto de Bock, Kruisweg 985B, 2132 CE Hoofddorp. Open: ma 10.00-18.00, di t/m vrij 09.00-18.00, za 09.00-17.00, zo 13.00-16.00. Tel. 023-5617386. E-mail: info@fotodebock.nl. Website: www.fotodebock.nl.